הגיית ל

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/05/2004 | 11:17 | מאת: טלי

פרידה שלום, אני קלינאית תקשורת המנסה לעודד הפקה של הפונמה L אצל פציינטית בת 5:6 שנים. המטופלת מבצעת שיבוש פחות שכיח - פוצץ גב לשוני "אנג" (לצערי אין אות לטינית חופפת אך בטוחתני שתביני). כל נסיונותיי ל"שבור"הרגל זה נכשלו עד כה. אשמח מאוד להצעותייך. עליי לציין שנטתה להפיק את התנועה a בצורה בה הלשון קמורה (וקיימת הרמה של גב הלשון), אך השיפור בהפקה זו לא גרם לכל שינוי בהפקת הפונמה L.

אשמח להשיב וגם להנחות, אך לא בפורום זה. פני דרך פורום המיועד לחברי האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת ולא רק אני, אלה קלינאים רבים נוספים יוכלו לעזור. בכח מקרה, תוכלי לפנות אלי במאיל ישיר, דרך האגודה או בטל. הלולרי שלי, אשר תקבלי אם תעשי "double click" על התמונה שלי באתר זה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה