אבחון

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

25/05/2004 | 18:39 | מאת: danny

שלום, בני בן שנתיים וחודשיים. בגיל שנתיים עשינו אבחון אצל קלינאית תקשורת מכיוון שכמעט ולא דיבר ודאגנו שיש בעיה. הקלינאית אמרה שיש אכן עיכוב וכדאי להתחיל בטיפול. עדיין לא פנינו לטיפול מכיוון שמאז האבחון חלה התקדמות משמעותית בדיבור, יש לו היום אוצר מילים של כ-50 מילים וכל יום יש התקדמות. האם יש עדיין צורך לטיפול או לתת לו להתקדם לבד?

הייתי ממליצה לחזור לאותה קלינאית שיש לה את היכולת להשוות את התקדמותו ולהמליץ ולפחות להדריך אותכם כיצד להמשיך לקדם אותו. יש אבחנה של LATE TALKER , ילד עם התפתחןת תקינה ומאוחרת.... רצוי לאפשר לאיש מקצועה להבדין בין אבחנה זו לילד עם הפרעה ברכישת השפה. ההבדל בדגם השפתי ודרך הרכישה של מרכיבי שפה שונים, לכן רצוי לחזור לאותה קלינאית, וכמובן, לא חייבים לטפל, לעתים מספיק המעקב וההדרכה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה