גמגום בבן 4 שהופיע כעת לראשונה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/12/2000 | 00:51 | מאת: אתי

בני כמעט בן 4 לפני כשבועיים הבחנתי תוך כדי שיחה , שהוא "נתקע" במילה מסויימת שעד עכשיו לא היתה לו שום בעיה להגות אותה:ר..ר..ר..ר..ר..ק (המילה רק). יש לציין שבני פיקח מאד, ומדבר בד"כ די מהר וגם חושב מהר (למעשה גם אני ובעלי מדברים די מהר-בלי משים). לצערינו הילד מרגיש בבעיתו למרות שאנחנו נמנעים מלהעיר לו ובכל פעם שהוא מתחיל משפט במילה רק הוא מתחיל ותוך כדי שהוא נתקע ומרגיש שזה מפריע לו הוא מכסה את פיו כדי שלא ישמעו או יבחינו בבעיתו. לפני יומיים הבחנו שהבעיה מתפשטת וכעת ישנם כנראה מלים נוספות שאיתם הוא נתקע כמו: ראיתי (ר..ר...ר..ראיתי ) . כפי הנראה הבעיה היא בתחילת משפט וכשמלים אלו הם תוך כדי דיבור בד"כ אין בעיה. הילד מנסה לפעמים לבדוק את עצמי ודוקא מנסה לחזור שוב על אותה מילה בתקוה שיצליח . אני ובעלי מאד מוטרדים שכן דוד של הילד בן 25 מגמגם . מה לעשות? למי לפנות? אנו חוששים מאד שהתופעה תתפשט למלים נוספות .

31/12/2000 | 20:37 | מאת: מאיה-קלינאית תקשורת

ראי תשובתי בפורום לגבי גמגום אצל בן 3- ישנו סיכוי גדול כי מדובר בחוסר שטף התפתחותי חולף, ולא בגמגום שישאר.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה