ליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/05/2004 | 13:47 | מאת: בדיקת שמיעה

שלום רב, מזה כשנתיים אני סובלת מירידה בשמיעה דו צדדית בשתי האוזניים ונעזרת בשני מכשירי שמיעה. סף השמיעה שלי הוא כ- 50 ד"ב ויורד בטונים הגבוהים (מגיע עד 100 ד"ב). נערכו לי בדיקות ובירורים רבים והירידה בשמיעה נמצאה כתחושתית עצבית ומקורה בעצב השמע. היום עברתי בדיקת שמיעה בבי"ח אחר מזה בו אני מטופלת, ונמצא ליקוי שמיעה הולכתי (במוליכות עצם נראה היה ששמעתי ד"ב כפי שלא שמעתי שנה או יותר! בבדיקת טימפנומטריה הכל תקין, ובבדיקת סי טי אזניים עצמות השמע במצב מצויין. בבדיקת BERA מלפני חודשיים הבדיקה התאימה לסף השמיעה בבדיקות והליקוי אכן עצבי. שאלתי היא- ממה יכול לנבוע הליקוי ההולכתי כפי שנראה היום בבדיקתי בהתחשב בעובדה שאין שום תמיכה וכן אינני מצוננת? האם הבדיקה אמינה? תודה

18/06/2004 | 22:33 | מאת: גלי

אני צריכה עזרה, אולי מהורים שמנוסים ועברו את מה שקורה לנו. הילדה שלנו בת ארבע וחצי, והתגלה שהיא לקויית שמיעה בשתי האוזניים. עברנו שתי בדיקות שמיעה במכון "הדים" שלאחריהן הופננו למיחא להתאמת מכשירים. לפי מיחא הרופא שלנו הפנה אותנו ל"שניידר", גם שם לאחר בדיקת שמיעה הופפנו להתאמת מכשירים. יצרנו קשר עם מיחא ונקבע לנו תור - אבל מה. הרופאה המחוזית שלנו, בקופת חולים כללית מסרבת משום מה לתת לנו טופס 17 להגיע למיחא. במקביל גם לא נותנים לנו תשובה איפה כן אפשר להתאים מכשירי שמעיה לילדה שלנו, ולהגיע דרך קופ"ח כללית. השאירו אותנו תלויים באויר, בנתיים הילדה מגלה סימנים של חוסר שקט ממצה שכנראה מתחיל להשפיע על הקשר שלה עם סביבת הילדים שלה. אולי אתם יכולים לעזור לי בעיצה, איך להגיע למיחא בתמיכת קופ"ח כללית או לחילופין איך להגיע לאיזשהו מכון אחר, דרך הכללית אשר מתמחה בהתאמת מכשירים לילדים. גלי

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה