סיקול אותיות בדיבור אצל בן 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/05/2004 | 00:26 | מאת: אורח

האם תופעה של סיקול/החלפת אותיות בדיבור אצל ילד בן 3 מצביעה על בעיה כלשהי? הכוונה למילים שהוא מכיר מהיוםיום שאמר עד היום נכון. שמות של אנשים שהוא אמר את השם שלהם נכון המון פעמים כל יום ולפתע מחליף אותיות (ולא חד פעמי). לא מדובר במילים חדשות שמצטרפות לשפה. תודה

אם התופעה תחלוף תוך 2-3 חודשים אפשר יהיה לומר שהיה תהליך של התפתחות האבחנה השמיעתית והמשחק בצלילים והגאים. אם התופעה תמשך או תחריף ובמיוחד אם היא תפריע לתקשורת עם הסביבה, אז, יהיה מקום לפניה לקלינאי תקשורת ולביצוע בדיקת שמיעה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה