גן

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/05/2004 | 08:30 | מאת: אמא של אריאל

בני בן 2.6 יש לובעיה בהגיה ובתכנון.מדבר כל הזמן אבל קשה להבין אותו וחסרים לו הגאים וגם את אלו שיש לו הוא לא תמיד מבטא.הוא בטיפול קלינאית תקשורת והוא אוהב את הפגישות ומתקדם.מלבד הקושי בשפה אין לו בעיות אחרות בהבנה או במוטוריקה.השאלה שלי: מה לעשות בשנה הבאה? הרופאה מהמכון המליצה לשלוח אותו לגן עם מעט ילדים אבל לגיל 3 אני לא מכירה גן כזה (פתח תקווה).בגן הנוכחי יש 22 ילדים ואפשר להמשיך בשנה הבאה אבל הוא אומר "יו אוזה אן" כלומר ..לא רוצה לגן.מצד שני הוא אומר 'לא רוצה' דבר ראשון על הבוקר...שאלה נוספת-האם יש תחום של טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור לו? הוא מאד משתוקק לדבר והלב כואב כמה זה קשה...

ילדים לו מודעים לקשייהם מכוון שעדיין אין להם את היכולת להשוות לאחרים, לכן תשתדלי לא לקחת ללב את מצבו. המון ילדים בגילו נמצאים במצבו וזהו שלב התפתחותי שכיח למדי. הוא מתקדם ובטיפול עקבי תוך קבלת הדרכה והכוונה להמשך העבודה בבית בטוחה אני שהוא יתקדם ויסגור את הפערים בינו ובין יתר הילדים. באשר לגן, אם הוא משתלב יפה ואת מעוניינת להעביר אותו לגן אחר, תנהגי על פי שיקול דעתך, במילה בגן הוא לא מתידד עם המון ילדים, בכל מקום יהיה לו קומץ קטן של חברים שירצה לשחק איתם. החשוב שתהיה גננת שקשובה לילדי והזדמנויות לשיחה והקשבה בינו ולבין יתר הדמויות בגן. תוכלי תמיד לשוחח בעניין זה עם הקלינאית שמטפלת ומכירה אותו יותר טוב מהרופא. אם הוא מוכר למכון להתפתחות הילד, תשאלי את הפסיכולוג במכון, אשר לו יש את הכלים המקצועיים לתת המלצה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה