החלפת אותיות בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

13/05/2004 | 21:51 | מאת: מימה

שלום רב, בתי בת 3 שנים וחודשיים, בעלת שפה עשירה ומפותחת מאוד. יחד עם זאת, שמתי לב כי היא לא מבטאת כלל את האות שין ובמקומה היא הוגה סמך. כך למשל, נחש הופך לנחס ולישון לליסון וכו'. שאלתי: האם יש מקום לקחת אותה לקלינאית תקשורת? מאיזה גיל מטפלים? האם יש "תרגילים" שנוכל לעשות בבית? תודה

עדיין מוקדם לטיפול. ההיגוי הזה קשור לעוד כמה כישורים, נרכש בסביבות גיל 5-6 , במידה ויש קושי במיוחד במובנות תוכלי להדגיש את ההגה בדיבור ולא יותר, כדי להשב את תשומת ליבה לדיבור התקין.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה