אוצר מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/05/2004 | 19:51 | מאת: AVI

שלום, בני בן שנתיים, כיום בעל אוצר מילים של כ-30 מילים, חלקן הוגה באופן ברור וחלקן משובש ובנוסף מילים שאומר באופן חד פעמי. הוא כל הזמן מקשקש ונראה כי משתדל לדבר ומנסה לחזור על מילים ששומע (במיוחד מתוכניות שאוהב בטלוויזיה) ומחקה לפחות בהברות נכונות. האם זהו כיוון התפתחות תקין או שיש מקום לדאגה בגלל העיכוב בדיבור יחסית לגילו?

נשמע תקין. האם יש שיפור במהלך השלושה חודשים האחרונות? אם הוא מתקדם, לו בקצב איטי, ומתקשר עם הסביבה, אז, ניתן בהחלט להמתין עוד שלושה חודשים ואז לחשוב שוב. אל תפספס את בדיקת התקשורת בטיפת חלב בגיל שנתיים ושלושה חודשים, היא מהווה נקודת בוחן מצויינת לאיתור ילדים עם בעיות הרכישת השפה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה