בדיקת שמיעה לפעוטות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/05/2004 | 09:47 | מאת: מרינה

שלום פרידה, בתי לא עברה את בדיקת סינון השמיעה (המבוצעת לאחר לידה) פעמיים. כעת היא בת חודשיים וחצי והיא מוזמנת בשבוע הבא לבדיקת שמיעה במכון לשמיעה. במכתב ההזמנה כתוב שהבדיקה עצמה אינה פולשנית אך על מנת להרגיע את התינוקת תינתן לה תרופת הרגעה. לפי מה שנאמר לי, תרופות שניתנות לתינוקות לביצוע בדיקה זו הן מקבוצת הבנזודיאזפינים כמו כלורל הידרט וטריכלוינם.תרופות אלה, לפי הספרות שקראתי, עלולות לגרום להפרעות שינה, תלות, חרדה, והזיות. אני מעוניינת לבצע לבתי את בדיקת השמיעה, אבל אני חוששת מהשפעת התרופה המרדימה עליה. השאלה שלי היא האם יש דרך לבצע את בדיקת השמיעה ללא תרופת ההרדמה (כגון הנקה בזמן הבדיקה)?

למיטב ידיעתי אין אפשרות לבצע את הבדיקה ללא חומר הרגעה, אך מדובר על הרגע לא עמוקה ובכל מיקרה, היא ניתנת על ידי רופא מרדים. תוכלי תמיד להתיעץ איתו ולקבל הסבר על תופעות הלווי של ההרדמה, אך ביצעי את הבדיקה בכל מיקרה, כי המידע שיתקבל יהיה משמעותי לחיי התינוק. בהצלחה ואל תמתיני עוד!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה