הפרעה בתקשורת, ייעוץ

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/05/2004 | 20:33 | מאת: ניר

שלום. קוראים לי ניר ואני כבן 25. מאז גיל קטן יש לי בעיה בשיחה. אני מדבר מהר מידי. אני בולע מילים. השטף הדיבורי שלי הוא בקצב גבוה, קורה לי לא מעט שאנשים שאיתם אני משוחח עונים לי שהם לא מבינים אותי. משך שנים הזנחתי את הבעיה, אך כעת הגעתי לנקודה שבה אני מעוניין לשפר את הנושא, מה שיתרום בוודאי לדימוי העצמי שלי. איך אפשר לטפל בנושא מבחינת סמכות רפואית, אליה אפשר לפנות? האם קלינאי/ת תקשורת מסוגל/ת לעזור לי? אולי מישהו מקצועי מתחום אחר ? יש לציין שמעולם לא ביקרתי אצל פסיכולוג לגבי עניין הבטחון העצמי שמושפע מהקושי בדיבור. לאן לפנות ?

תפנה לקלינאי תקשורת. הינך מתאר "דיבור חטוף" slured speech אשר הינה תופעה הקשורה להפרעות קצב הדיבור (מבחינת התאור היא תופעה במשפחה של הגימגום) בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה