ליקוי שמיעה עצבי?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/05/2004 | 08:24 | מאת: לימור

האם ליקוי שמיעה עצבי של 20DB שנבדק בבדיקת ברה בתדרים הגבוהים זה ליקוי בעייתי אצל תינוק בן שנתיים? לתינוק צינוריות מאווררות ותופיות נקיות לגמרי. האם יש לזה השלכות חמורות או יש פיתרון לכך? זה יכול להשפיע על התפתחות השפה והדיבור? יש פיתרון?

זה מדד נורמלי, מה שאומר שבמידה והייתה בעיה בשמיעה, מקורה הייתה באוזן התיכונה ולא בעצב השמיעה - מבחינתה, לאחר הניתוח של צינוריות היא שומעת שמיעה בתחום הנורמה. אין מקום לדאגה, היא שומעת היטב כעת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה