קשיי תקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/05/2004 | 22:13 | מאת: אביביתA

אני בת 27 נשואה וסובלת כבר כמה שנים מקשיים קשים בתקשורת עם אנשים ,אני לא יודעת ממה זה נובע אני מתרגשת לדבר עם אנשים (בעבודה, בכל מיני מקומות ,אפילו בסתם חנות כשאני קונה בגדים ,אני מתרגשת ,מידי מאנשים).. אפילו שאני עם חברותיי אני די בלחץ ולא משוחררת ולא מסוגלת לצחוק איתם (אז אני נמנעת מלקיים פגישות חברתיות) .. ריאיון עבודה למשל ,נראה לי דבר בלתי אפשרי לחלוטין כיום... קשה לי לשבת ולנהל שיחות עם אנשים.... אני לפעמים גם מגמגמת או פתאום המילים מתבלבלות לי זה דברים שלא היו פעם והם רק מחמירים מיום ליום כיצד היית מאבחנת את הבעייה שלי ומה אני אמורה לעשות? יש לציין שהמחשבה לשבת מול קלינאי תקשורת או פסיכולוג או כל מטפל אחר ולדבר על כל הדבר המביך הזה מפחידה אותי לתגובתך אודה מאוד אביבית

מביך ומפחיד...... כולנו עברנו את החוויה בצורה זו או אחרת, גם הפסיכולוג והקלינאי! השאלה היא כיצד התחושה הזאת משפיעה עליך והאם בעקבותה את נמנעת מתפקיד סביר בחברה, זה כדי לברר אצל איש מקצוע .... במיקרה זה, פסיכולוג או קלינאי. פניתך בכתב מרמז על הנכונות שיש לך להתחיל את התהליך של שינוי מסויים... לא תהיה אחרת, רק תסבלי פחות ואולי תהיי יותר נינוחה עם עצמך! פני למישהו על פי המלצות או פעילות מקצועית מוכרת ......

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה