ילדה בת שנה וארבע

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/04/2004 | 17:25 | מאת: דליה

שלום: ברצוני לשאול על ילדה בת שנה וארבעה חודשים. היא עדיין לא אומרת אף מלה, אלא רק ג'יבריש, וגם זה, יחסית מעט. היה נראה שהיא אומרת "אבא" אך לא בהקשר הנכון בהכרח, אולם עתה היא גם את זה לא כ"כ אומרת. בנוסף, היא לא יודעת לנפנף "בי-בי" עם היד ולא יודעת להצביע כששואלים אותה "איפה אור" או איפה אבא". לא נראה שיש לה בעית שמיעה וכך גם נמצא בבדיקת טיפת חלב בעבר. האם יש מקום לדאגה או שכדאי להמתין לראות כיצד היה תתפתח בהמשך?

השאלה החשובה, האם היא "מתקשרת" והאם עושה זאת בעמצאות קולות שחוזרות על עצמם, בכוונה. בנוסף האם מבינה מצבים כלליים, כמו קשר בין לבישת מעיל או אחיזת המפתחות והיציאה מהבית? האם מבינה מצבים מילוליים של תקשורת ומצבים לא מילוליים? בכל מיקרה, אם את דואגת רצוי שהילדה תבדק, (זאת במידה ואינך חשה ,התקדמות") אצל קלינאי תקשורת שתוכל להמליץ ובעקר לעקוב בצורה מובנת ואוביקטיבית. בקשי לקבל הדרכה לקידומה של הקטנה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה