הוצאת לשון החוצה בזמן דיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/04/2004 | 15:34 | מאת: רונית,

ביתי בת ה-7 טופלה אצל קלינאית תקשורת עד לפני חודשיים בהגיית האות צ וגם ס אך בסוף התהליך היא אמרה שצריך גם לטפל בלשון שיוצאת במהלך הדיבור. שאלתי מה י התופעה הזו האם זה בגלל שהיו בעיות בתקשורת הדיבור? בעבר בגיל 5 לימדו אותה להגות ל גם פה היתה בעיה. האם זה חולף לבד?? עניין הוצאת הלשון. או ששוב לחזור לקלינאית? האם זה יעבור או שחובה טחפול?? האם יש גיל מסויים לטיפול בבעיה זו?

כדאי לתת לקלינאי תקשורת מנוסה לבדוק את הילדה ולהמליץ על המשך טיפול. לכי לקלינאי שלא טיפולה בעבר בילדה, כדאי שתסתכל אליה "מחדש" מבלי לתת לה הנחות עקב הכרות קודמת! באף גיל יש תופעה של הוצאת הלשון החוצה, הדיבור צריך לניות תמיד בתוך הפה ובתוך קשת השיניים. גיל 7 בהחלט מתאים לדיבור תקין, על כל הביטיו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה