אבחון תקשורתי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/04/2004 | 14:38 | מאת: דרורה

שאלתי היא האם ניתן לעשות לילד בגיל שלוש אבחון תקשורתי , אני מתכוונת שאני רוצה לבדוק איך הוא מבחינת רמת השפה שלו ומבחינת התקשורת שלו יחסית לבני גילו. אם התשובה חיובית, כיצד נהוג לערוך אבחונים כאלה , האם מספיקה פגישה אחת להתרשמות ? כאשר מדובר בגיל צעיר , האם מתחשבים בכך שלילד קטן לוקח זמן "להתרגל" למאבחן כדי לשתף פעולה איתו ? כדי לערוך אבחון מדויק , האם נדרש שהמאבחן יראה אותו יותר מפעם אחת ? תודה דרורה

מומחיותם של קלינאי התקשורת באבחון של ילדים צעירים, על כל המשתמע מכך! ההחלטה לגבי מספר הפגישות הדרושות לאבחון נעשת על פי שיקול הדעת המקצועית ויכולה להיות חד פעמית או להמשך מספר פגישות, עד שהקלינאי מרגיש שקיבל תמונה ברורה שמאפשרת קביעה עמדה מקצועית. לעתים הקלינאי גם מבקש לראות את הילד בפעילות הין עוד ילדים או במשחק חופשי. בכל מיקרה, פני לקלינאי או בקשי הפניה מהרופא המטפל (כפי שנהוג בביטוח הרפואי שלך) ואם יש לך שאלה, שאלי את הקלינאי את כל השאלות הספציפיות בקשר לבנך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה