בליעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/03/2004 | 18:56 | מאת: צביה

הייתי מעוניינת לדעת מה יכולה להיות הסיבה להצטברות שאריות בוולקולות, כמו שנאמר לבעלי לאחר בדיקה

איסוף חומר בוולקולה יכול להצביע על ירידה במעבר האורלי עקב הפרעה עצבית-מוטורית או ירידה בתחושה. יכול גם להיות קשור למירקם הספציפי והשאל ההאם החומר נאסף במהלך הבליעה או אם ניצפה חומר לאחר סיום הבליעה. בליעה הינו תהליך דינמי וקשה לקבוע סיבה לבעיה ללא קבלת רקע כללי על מצב בריאותו של הנבדק וכן קבלת מידע על הבדיקה כולה! במידה ובוצע בדיקה וידאו-פלורורוסקופית. לקבלת הדרכה וטיפול יש לפנות לקלינאי תקשורת המטפלים בבעיות בליעה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה