ילד עם ירידה בשמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/02/2004 | 16:00 | מאת: אמא מודאגת

שלום ילדי בן 2 ו 10 חודשים הוא עבר ניתוח להוצאת שקד שלישי לפני כשנה - בבדיקת א.א.ג לפני כ-6 חודשים נמצא נוזלים באוזניים. בדיקת שמיעה ב F-F הראתה הפנית ראש לשני הצדדים בעוצמה של עשרים וחמש הרופא הזמין תור לניתוח כפתורים לחודש ינואר -בגלל כל מיני סיבות (שקשורות לכמות המנותחים)הניתוח לא יצא לפועל ועכשיו הוזמן תור ל מרץ. בדיקת שמיעה מלפני חודש הראתה SRT ימין -עשרים וחמשה . שמאל לא נבדקה כי הילד סרב להמשיך ולהרכיב את האוזניות. כל זה היה הקדמה לדבר העיקרי והוא שהילד כמעט ולא מדבר הוא מפיק כ-10 מלים לא ברורות לאחרונה יש התקדמות קלה במצב שלו . הוא מטופל אצל קלינאית תקשורת כבר כ- 4 חודשים . הילד מרייר הרבה השאלה היא האם ירידה דו-צדדית של עשרים וחמשה יכולה לגרום לאיחור שפתי כל כך משמעותי (הקלינאית אומרת שיש לו איחור של 1.5 עד שנתתים) האם המצב ישתפר הרבה לאחר הניתןח. תודה רבה מראש אמא מודאגת מאוד

נראה שלילד יש בעיה ברכישת השפה ולא ברור אם קשורה ישירות רק לשמיעה או לקושי נוסף. העובדה שמרייר הרבה יכולה להעיד על נשימה דרך הפהולהצביע על קושי באוורו האוזן התיכונה וגרימה שירידה בשמיעה fluctuating hearing loss הכוונה לירידה בשמיעה לא קבוע, אשר גורמת להגעת הדיבור והגירויים השמיעהתיים באופן לא עקבי! טוב שהוא כבר בטיפול שלקלינאי תקשורת ושנושא בשמיעה מטופל. זו דרך הטיפול הנכונה והמקובלת. בכל מיקרה למדי את הילד לקנח את האף ותני לו לשחק משחקים של נשיפות (כמו ניפוח בלוני סבון ושריקה במשרוקית, אשר ילמדו אותו לנשוף בחוזקה) בררי האם נושם דרך הפה והאם יש לו מאמץ נשימתי בשינה (צפי בחזה ובנשימה במהלך השינה) נירא לי שדרך הטיפול הינה הדרך המקובלת במיקרה זה. לשאלתך הספציפית, כפי שציינתי, נראה לי שיש לו שינויים בשמיעה 0על רקע נוזלים ואוורור האוזן התיכונה) ולכן, כן יכולים להיות קשורים להעדר התקדמות בשפה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה