השפעת המוצץ על הגיה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/02/2004 | 15:38 | מאת: רונית

בתי בת ארבע וחצי מדברת בקול חלש, משבשת מילים, בולעת הברות ולפעמים נדמה שאינה יודעת כיצד להשתמש בלשון. כמו כן בעת הדיבור מצטבר לה רוק בצידי הלשון . גם בתחומים שונים מוטורית וחברתית היא די איטית. הייתי רוצה לדעת האם יש קשר לעובדה שהיא עדיין נוהגת להירדם עם מוצץ? או שעצם הבעיות הנוספות מעידות על בעיה התפתחותית כללית ולא דווקא בקשר למוצץ?

אם היא רק ישנה עם המוצץ אז התשובה היא שכניראה אין השפעה של המציצה על תנועות הדיבור..... אם לעומת זאת היא מוצצת במהלך היום וגם מדברת עם המוצץ הפה, אז, המצב שונה ויש לעודד אותה להפסיק את השימוש במוצץ. רצוי בכל מיקרה לערוך לש איבחון תפקודי של הדיבור, כולל יכולת הלעיסה והבליעה כדי לבדוק את מצבה ולהמליץ על התערבות מובנת, במידת הצורך

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה