לקות שמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/02/2004 | 17:14 | מאת: אריאלה

שלום, רציתי בבקשה לדעת מה ההבדל בין לקות שמיעה לבין לקות שמיעה ספציפית (sli), ומה ההבדל בין הילדים מבחינת השפה (רכישה ותפקוד), השיקום, מסגרות הלימודים,וכו' תודה רבה אריאלה

אני לא מבינה מה את מתכוונת בביטוי SLI האם הכוונה לקשיי פיענוח? כי אז הכוונה לקושי בתפקוד שמיעתי ולא במערכת השמיעתית כולה. כניראה שהכוונה להמשך השמיעה: האוזן קולטת ותפקיד ההקשבה הינו קשר בין האוזן לתפקוד הקוגניטיבי, כמו ההבדל בין לשמוע ולהקשיב, הכולל פיענוח, זכרון, אבחנה בין דמות ורקע ואחרים לקות שמיעה מתכוון על הקושי לשמוע, הקושי או תפקוד לקוי באוזן, עד עצב השמיעה... מקווה שקיבלת מספיק מידע ואם לא, כיתבי שוב.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה