סטודנטית - סקר - בבקשה עזרתכם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/02/2004 | 21:04 | מאת: סדודנטית

הבנתי מכל מה שקראתי בפורום ששכר של קלינאית לא מי יודע טוב. אבל אפשר בבקשה לעשות סקר משכורות כדי אחד ולתמיד לגמור את הערפול הזה? יש פה הרבה סטודנטים לעתיד שנכנסים ושואלים על משכורת ואף אחד לא אומר להם את האמת במספרים. הרי לא יתכן שכולם מרויחים מתחת לשכר מינימום והשיירה עוברת. כמה מרויח קלינאית לאחר שנה ? אחרי חמש שנים? אחרי עשר? כמה מרויח קלינאית בבית חולים? אחרי שנה? אחרי חמש? כמה מרויח קלינאית בבית אבות? כמה עם תואר שני? כמה כל שנת נסיון משנה את השכר? למה אין שום מידע בשום מקום?! כאילו שזה הסוד הכי שמור במדינה ואולי.... אנחנו מתביישים?? אני בסה"כ סטודנטית, אבל מאוד מאוד הייתי רוצה לדעת איפה כדאי יותר לעבוד בסיום הלימודים מההיבט הכלכלי. אנא, שתפו פעולה. אני יודעת שלא עושים מליונים ואני לא מצפה לזה, האים אי אפשר להתפרנס מזה בכבוד כדי להעניק למשפחתי (לעתיד ) רמת חיים ראויה ? האם באמת מצבנו עד כדי כך גרוע?!

מצבינו בינוני, כמובן שתלוי היכן עובדים, וכן, עניין המשכורות, פרט לשירות הציבורי הינו חסוי כמו כל מידע אחר אשר זכותינו לשמור בפרטיות. בשירות הציבורי, כמו משרד החינוך ומשרד הבריאות, קופת חולים וכאלה ישנם הסכמי עבודה קיבוציים שמחייבים את המערכת והמסה ומתן בהסכמי עבודה אילו מתקייס בין המעסיקים להסתדרויות השונות, המיצגות את העובדים, והם זהים לכולם ונקבעים על ידי שנות ותק, השכלה, השתלמויות וכו', בתוכם ישנם רכיבים כמו כוננות, תוספת בית חולים והטבות נוספות. עובדים בהסכמים אלו מוגני על ישי ועדי עובדים. בנוסף ישנם הסכמי עבודה אישיים הנקבעים בין המעביד לעובד, באופן פרטי, בהם העובד איננו מיוצג על ידי קבוצה אלה מנהל את התוכנן והתנאים בעצמו. הסכמים אלו נשמרים בסוד ביניהם, זכותו של העובד להציג אותם לאחרים, אבל לא כדאי כי התוכן של ההסכם תלוי בנחיצותו של העובד, בכוחו המשא ומתן ובצורך שלו בתוך המערכת או הקליניאקה. ךאחר עודה של כמה שנים תוכלי לפתוח קליניקה פרטית, לקבוע לעצמך את שכרך וכו', תלוי בנכונותם של לקוחות פוטנציאליים או מטופלים לשלם לך (כמובכל שוק פרטי תלוי העצה ובביקוש)קופ"ח חותם על הסכמי עבודה עם אותם קליניקות פרטיות, בסכומים קבועים לכל מטופל המופנה על ידי הקופה (לא הרבה, אבל מבטיח מספר מסויים של טיפולים שמאפשרים להחזיק את המקום ועוד קצת). כמה מהמרפאות האלו מעסיקים בעצמם קלינאים "צעירים" וברור שיש ביניהם הסכמי עבודה אישיים וכו'. רבים מהקלינאים מתפרנסים בכבוד, אך באופן כללי לא עושחם כסף רב, יש צורך בהשקעה בקידום מקצועי, אתיקה מקצועית, יושר וכו'. ישנם כמובן סוכנים של מכשירים למיניהם, שתלויים בשוק המסחרי, אולי הם מרוויחים יותר אך ברור שגם משקיעים הרבה ועובדים, כמו כולנו, במסירות וברצון להטיב עם המטופלים. בכל מיקרה, מקווה שתסיימי את הלימודים ותשתלבי בעבודה במקצוע מכובד, מעניין ומאתגר שלנו!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה