נ' במקום מ'

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/02/2004 | 08:43 | מאת: רוני

שלום, האם ישנה בעיה כלשהיא הדורשת טיפול בכך שילדבן 3 לא מצליח להגות מ' סופית (כאשר יש מ' בסוף מילה אזי הוא מחליף אותה ל - נ'. למשל במקום להגיד "ספרים " הוא אומר "ספרין"...) אציין כי אין לו בעיה בהגיית מ' באמצע מילה. האם זו תופעה מוכרת (אין לו בעיית שמיעה) ומה עושים תודה, רוני

ממתינים עוד חצי שנה ואם התופעה לא חולפת פונים לטיפול שלקלינאי תקשורת, בינתיים מדברים אליו נכון, לאט ומדגישים את המ בכל מקום במילה, כדי לאפשר לו להבחין בצליל זה. הוא יכול לזהות אותו ולהתחיל להגאות אותו בעצמו, עלפי הגיל.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה