הפרעות בתקשורת אצל ילדי PDD

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/02/2004 | 14:10 | מאת: limor

שלום, האם תוך כדי טיפול בבעיות תקשורת אצל ילדי PDD יכולה להיות נסיגה בשפה/ דיבור? האם ילד PDD יכול לדבר בבגרותו "רגיל"? האם טיפול אינטנסיבי (למשל 3 פעמים בשבוע) יעיל יותר מטיפול של אחד לשבוע? חשוב שהטיפול יהיה עם אותה קלינאית תקשורת או אפשר לשלב בין כמה קלינאיות? (אגב אני אמא לילד PDD בין 3.10 שנים). תודה על האינפורמציה לימור

הבעיה העקרית של ילד שאובחן עם PDD הינה ביצירת קשר עם הסביבה, מתוך זה משתמע שטיפול אינטנסיבי עדיף על פעם בשבוע, ובודאי עם אותו קלינאי או לפחות על ידי מטפלים קבועים המתחלפים במערכת קבוע וצפויה מראש. נסיגה מעטה או התקדמות איטית במהלך הטיפול הינם מוכרים, אך לא רצויים... יכולים לרמוז על בעיה אחרת, אפילו מחלה חולפת כמו הצטננות. למה ילד עם PDD יכול להגיע? אף אחד לא יכול לדעת, תלוי במצב ההתחלתי, בקצב ההתקדמות האישית ובהענות למסגרת המטפלת, בין היתר. מה שידוע זה שטיפול אינטנסיבי יכול לעזור במיצוי היכולת שלו

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה