ילד שלא מתקשר בשפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/02/2004 | 21:14 | מאת: נתי

פרידה שלום, הבן שלנו בן שנה ו-11 חודשים, מדבר לרוב בג'יבריש. שמנו לב כי עם הזמן אוצר המילים שלו גדל, אך הוא אינו משתמש בשפה ככלי תקשורת. הוא יכול לראות דבר מה ולקרוא לו בשמו,אך רק כש"מתחשק" לו. לדוגמא הוא אומר "אמא" ו"אבא" אבל לא מתייחס אלינו בשמות אלה. כשהוא רוצה משהו הוא מתקשר בעזרת תנועות, למשל כשהוא רוצה לאכול הוא סוחב אותנו למקרר. איך אפשר ללמד אותו להשתמש בשפה ולא בפנטומימה?

אני מזמינה אותכם לפנות לקלינאי תקשורת, אשר לאחר התרשמות ובדיקה של הדרך שבינכם מתקשור תוכל לתת לכם הדרכה והכוונה ספציפית שתתואם ליכולתו. בכל מיקרה, החשוב מכל, האם יש התקדמות בנכונות שלו לתקשר והאם יש גוון הולך וגדל של ניסיונות תקשורת והבעה מילולית, גם במילים שאינכם מבינים עד הסוף. פנו לקינאי תקשורת דרך הרואפ המטפל או באופן ישיר, על פי המקובל בקופ"ח בה הינכם מבוטחים. תוכלו לקבל מידע על התפתחות השפה והתקשורת באתר של קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה