בעיה בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/12/2000 | 22:40 | מאת: ליאת

יש לי ילד בן שנתיים ושמונה חודשים עם בעיה בדיבור. למי אפשר לפנות בפורום?

אשמח להשיב על שאלותיך בקשר לילד בן שנתים ו-8 חדשים. ניתן לפנןת לקלינאי תקשורת דרך הפניה מהרופא המטפל או ישירות (בהתאם לנוהלי ביטוח הבריאות שלך.

27/12/2000 | 07:47 | מאת: ליאת

הבעיה בדיבור היא כזו: הילד מדבר בהטעמה לא נכונה, כלומר מבקש דברים בסימן שאלה. במקום לומר "אני רוצה לשתות" אומר "רוצה לשתות?" בנוסף אומר "אתה" במקום "אני" וההפך (הופך בין גוף שני לראשון). במקום לענות על שאלות הוא חוזר עליהן. הדבר נמשך זמן רב. הדיבור החל בזמן פחות או יותר (לא היה איחור). יש לו אוצר מילים מדהים והוא מדבר מאוד ברור. האם זה נורמלי? אני מודאגת מכך למרות שבני המשפחה והסביבה טוענים שהוא ממש בסדר.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה