בליעת תרופות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/02/2004 | 20:46 | מאת: אמא

שלום, הבת שלי, בת 12 , לא מסוגלת לבלוע כדור, ניסינו כמה וכמה פעמים, נסינו עם שקדי מרק כאמון וללא הצלחה. יש איזה טיפים? תרגילי לשון? משהו שיכול לעזור? תודה.

למה היא צריכה לבלוע תרופות? האם היא חולה וחייבת לקבל מנת תרופה בשכיחות מסויימת? ניתן לבלוע את הכדור בתוך אוכל סמיך, כמו דייסה, יוגורט או ג'לי. דרך נוספת זה לשים את הכדור על הלשון, לא עמוק מדי, ללגום כמות לא גדולה של נוזל (מים או חלב) ולהוריד את הסנטר למטה בעת הבליעה (ולא למשוך את הראש לאחר, כי זה רק מקשה על הבליעה ומעמיד אותה בסכנה של אספירציה!) לאחר שתנסה מספר פעמים בטכניקה שתוארה היא תוכל לבלוע כדורים. בהצלחה ואיחולי בריאות

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה