בן שנתיים וחודשיים - לא מדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/02/2004 | 14:50 | מאת: שירן

בני בן שנתיים וחודשיים , אין לו אוצר מילים. אפילו אבא הוא לא אומר. מבטא את המילה אמא בלבד. מו (קול של פרה) וקול של כלב - לא מובן. התייעצתי עם רופא הילדים וביקשתי הפנייה לקלנאי תקשורת אך הוא טוען כי אין צורך למהר וכדאי להמתין לפחות עד גיל שנתיים וחצי. ילדי מבין הכל , מזהה חיות כשאני שואלת אותו: "היכן פרה" יודע להצביע. כנ"ל לגבי צבעים. אנא חוות דעתך , האם ההמתנה לא תפגע בו ? בברכה, שירן.

ההמתנה במהלך 3-4 חדשים לא תפגע בו, יחד עם זאת ודאי תהיה המתנה לתור ראשון אצל קלינאי התקשורת לכן כדאי כבר לפנות לקבלת התור לבדיקה ראשונית. לפי המתואר בנך נמצא באיחור מסויים מכוון שילדים בגיל זה כבר צריכים להגיד מספר רב של מילים בודדות ואף לחבר לפחות 2 מילים יחד. חשוב מכל, האם בנך מתקשר איתכם בצורה כל שהיא והאם הקשר הינו יעיל וממלא את צרכיו. בכל מיקרה, אל תסתפקי בתשובתו של הרופא, שעם כל הכבוד הינו רופא ולא מומחה להתפתחות. בקשי את ההפניה ופעלי לקבלת הדרכה והכוונה בהקדם, בנוסף לבדיקת השפה ותקשורת של בנך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה