דיספרקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/01/2004 | 17:07 | מאת: שרון

בני בן 4 פחות חודש ולאחר איבחון אובחן כסובל מדיספרקסיה . הוא מטופל אצל קלינאית תיקשורת עד כה פעמים בשבוע ולאחרונה ירדנו לטיפול פעם בשבוע . הוא מתקדם אך עדין הדיבור שלו לא מתאים לגילו . אוצר המילים שלו מצומצם ויש לו שיבושי היגוי רבים . בתחומים נוספים נעשו לו איבחונים ואין לו בעיות נוספות אלא להפך הוא קיבל ציונים מעל לממוצע לגילו . אני מחפשת דרכים נוספות לקדם אותו במסגרת שהיא לא הקלינאית תקשורת אלא מסגרות נוספות . האם ניתן ליעץ לי אלו תחומים יכולים לקדם אותו והיכן מומלץ לבצע אותם ( אם זה שחיה רכיבה על סוסים או תחומים אחרים שאיני מכירה )

דיספרקסיה הינה פגיעה ביכולת התיכנון של התנועות, בדיבור מתבטא בקושי בהיגוי ולעתים, יכולה להיות מלוות בקשיים ברכישת השפה. למה ירדו לפעם בשבוע בטיפול שהינו ספציפי לקושי? כיצד בנך אוכל ולועס? האם עושה זאת בצורה נקיה ובלעיסה מספקת? לעיסה יכולה לסיע לו בתחושת הפה והתנועה. בנוסף ישנם מרפאות בעיסוק שעובדות על תיכנון הפעולה בתחומים נוספים, במרחב, בתפקודי עפרון וכו', האם תחום זה נבדק? לעתים דיספרקסיה מתבטא בפעילויות נוספות מעבר לתחום האורלי, אך לא תמיד. תתיעצי עם הקלינאי המכיר ומטפל בבנך, בקשי לקבל הדרכה להמשך עבודה בבית, והכוונה על סיוע שתוכלי להושיט לבנך. באשר לרכיבה או פעילות אחרת, יכול לעזור בלתת לו פעילות שכיף לעשות, ללא מאמץ וקושי, לקבלת תחושה טובה על עצמו ולתחושת הצלחה עצמית, אל ודאי לא לשיפור הקשיים המוגדרים.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה