דיבור עמום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/01/2004 | 17:16 | מאת: מבוגר

בשנים האחרונות צליל הקול שלי הולך ונעשה עמום ולא ברור שמתי לב שאנשים לא מבינים מה אני אומר. מי מה יכולה לנבוע הבעיה ?

הבעיה יכולה להיות עקב ירידה בשמיעה, קושי בנשימה, ועד לפגיעה נאורומוסקולרית בשם דיספוניה ספסטית. פנה לרופא אאג' המתמחה במחלות הגרון, קבל את היעוץ שלו ולאחר מכן בקש הפנינ לקלינאי תקשורת העוסק בתחום בעיות הקול. ביחד יוכלו לפתור את התאלומה ולהמליץ מה לעשות בחלק מבתי החולים יש צוות של רופא וקלינאי המקיימים מרפאת קול, האופן קבוע. יש מרפאות כאלו בביה"ח הדסה, בלינסון ואיכילוב.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה