סדר רכישה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/01/2004 | 11:16 | מאת: יפעת

שלום רב, האם את יכולה לכתוב מהו סדר הרכישה של ההגאים בעברית? (כלומר, באיזה גיל פחות או יותר נרכש כל הגא). תודה!

רכישת ההגאים מתפרשת על פני מספר שנים ונקבע על פי גיל הרכישה של כל הגה, על פי 90% של הילדים, והוא: התנועות נרכשות בד"כ בלי בעיה, פרט ל e אשר לעתים יש איתו בעיה וניתן לטיפול החל מגיל 3.5 ח בגיל 3.5/4 ד/ט/ת בגיל 4 ק/ג/ד בגיל 4.5 ר/ל בגיל 5 שורקות לאחר גיל 5.5/6 בהתאם לגיל כניסה לביה"ס והחלפת השיניים כמובן שצריך לקחת בחשבון גורמים רבים בהחלטה בקשר להתערבות, הגילאים הינם קשורים להתפתחות הכללית והשפתית של כל ילד וההחלטה לגבי הצורך בהתערבות הינה אישית, לכל אחד.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה