הפרעת ריכוז לקבוצה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/01/2004 | 09:30 | מאת: ענת

בשיחה עם הגננת , התברר לי שלבני בן 4.5 יש בעיית ריכוז כאשר יושבים בקבוצה . הוא כנראה אינו מקשיב , ואינו עונה לענין . בזמן הריכוז הוא מתעסק בנעליו ובבגדיו . עלי לציין שהוא לא מפריע לקבוצה . כמו כן , בקשר 1:1 הוא משתף פעולה , מרוכז , עונה לענין ומשתתף בכל . בכללי , הוא ילד נורמלי ורגיל לחלוטין , ולא נתקלתי בבעייה עד כה . מה יכולה להיות הסיבה , ואיך פותרים אותה ? תודה .

יכול להיות שהריכז לא מעניין אותו ושיש לו מספיק משמעת עצמית כדי לא להפריע לגננת? ילדים, במיוחד בנים, בגיל זה מתעניינים בכל דבר ולא תמיד יש להם אורך רוח לשבת בריכוז ובפעילות קבוצתית. אם אינו מפריעה ובסה"כ נראה שמרוצה מהגן אין כניראה בעיה מיוחדת. כמובן שעם הזמן התכונה הזאת צריכה להשתפר וצריך להיות קשוב לנאמר בשיח קבוצתי, אך מותר לו עדיין לא להתעניין. עקבי אחר הריכוז במצבים עם אנישם אחרים ובמשפחה, האם עוקב אחר השיחה סביב השולחן בארוחות ובדברים הנאמרים בין אנשים ולא רק ישירות אליו? האם חל שיפור, לו קטן, בהתעניינותו בנעשה סביבו? ובקשר שלא עם סביבה? בשלב זה כדאי לעקוב ולנסות לעניין אותו בפעילויות בקבוצות קטנות של מספר ילדים מועט.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה