חוות דעת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/01/2004 | 15:40 | מאת: אורית

שלום יש לי ילד בן שנה וחצי שמבחינה התפתחותית עשה הכל מהר החל מזחילה בגיל חמישה חודשים ועד הליכה בגיל עשרה חודשים. את הארוחות שלו הוא רוצה אך ורק לאכול לבד אפשר להגיד ילד מאוד עצמי מבחינת הדיבור שלו יש מספר מילים בודדות שאפשר להבין כל השאר זה גיבריש אבל הוא יודע להצביע לכיוון הדברים שהוא רוצה ולחקות חיות כמו כלב , פרה וכו' שאלתי היא שנאמר לי שמכיוון שהוא עושה הכול מהר יכול להיות שהדיבור שלו יתעכב זאת אומרת שאחד בא על חשבון השני. אשמח לקבל את חוות דעתך על כך ואם יש משהו שאפשא לעשות. תודה

נשמע לי שהינך מתארת ילד עם התפתחות תקינה וגם מבחינה שפתית התפתחותו תקינה. אין לפי תאורך מקום לדאגה או "לעשות משהו" יותר מאשר להמשיך לטפח ולהנות ממנו. ישנם סברות שמקרות בקצב התפתחות שונה בין התפקודים, ובין בנים ובנות, סה"כ מה שחשוב זה שיש השגים התפתחותיים והתקדמות, על פי הקצב האישי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה