דחוף מאוד - מקווה שתעזרו לי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/12/2003 | 15:38 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב הילד שלי בן 4 חודשים,נולד עם לשון שלדברי הרופאים גדולה ממה שמצופה מילד בגילו. בגלל שהלשון גדולה היא הרבה זמן מחוץ לפה. אני נורא מפחדת שהילד לא ידבר (עד עכשיו הילד לא מוציא קולות כמו שאר הילדים בגילו) . השאלות שלי הן: 1- איך לשון גדולה בלבד(ללא בעיות אחרות) יכולה להשפיע על התפתחות הדיבור של הילד? 2-מה עלי כאמא לעשות, איך אני יכולה לעזור לילד שלי ,האם יש תרגילים מסוימים(יש שסיפרו לי על תרגילי פייותרפיה ללשון)? 3-האם יכולות להיות לילד עוד בעיות , איפה אני צריכה לברר אותן (כבר הייתי אצל הרבה רופאים כולל רופאי ילדים)? 4-האם יכולה להיות לילד בעיות שמיעה (כי הוא לא מוציא קולות) האם בגיל זה יכולים לבצע בדיקת שמיעה ,האם זה חשוב במיוחד במקרה של לשון גדולה לבצע בדיקת שמיעה? יש לציין שאני ובעלי קרובי משפחה מדרגה ראשונה אני מאוד מקווה שתעזרו לי ומצטערת על השאלות הרבות

16/12/2003 | 15:40 | מאת: אמא מודאגת

שלום מה הדברים שאני צריכה להסתכל עליהם כאשר אני רוצה לבדוק אם יש לילד של הפרעה בתקשורת. תודה

קודם כל, טוב שאת שואלת ומקווה שתוכלי למצוא מענה לשאלותיך. הלשון, כמו שאר אברי הגוף, צריכה להיות בפרופורציה עם יתר הגוף - היתכן שהלשון איננה גדולה אלה שיש דיספרופורציה בין הלשון לחלל הפה והלסת? אצל מרבית הילדים יש פה קטן וקריות לחיים שמגבילים את חלל הפה - לעתים אין מספיק מקום ללשון..... כיצז הילד אוכל, האם המציצה יעילה ובמהלך המציצה הלשון נמצאת בתוך חלל הפה? רוב הסיכויים שבפעילות הלשון אכן מתפקדת נכון וה"בעיה" הינה רק במנוחה - כשהלשון נחה בין השפתיים ולפעמים, בילדים מסויימים, היא מבצבצת מחוץ לחלל הפה. לשאלותיך: 1. עדיין לא קבענו שהלשון גדולה מדי, כמעת ואין תופעה כזאת, ללא בעיות נוספות. מהחינת התפתחות הדיבור, האכילה והלעיסה ניתן רק להמתין שבנך יגדל, ייתישב ורק אז אפשר יהיה להתרשם מהגבלה בפעילות, במידה ותהיה הגבלה תפני לקלינאי התתמצא בפעילות הפה בבליעה ובאכילה, ולא רק בדיבור. כשיבוא הזמן אשמח ליעץ לך מה לעשות! 2. עניתי כבד בתשובה הקודמת. 3. אם יש בעיה נוספת, שלא נראה יל, הכתובת תהיה מכון להתפתחות הילד - מדובר על השפעה על התפתחות הנורמלית ולא על מחלה, שזה תחום העבודה של רופא הילדים. 4. בכל מיקרה רצוי לבצע בדיקת שמיעה - במיוחד לאור העובדה שאת מציינת שאינו משמיעה קולות, לו רק כדי לבטל קושי בתחום זה. ניתן לבדוק תינוקות בכל הגילאים. בקשי הפניה למרכז רפואי מוכר, שיש שם מכון אודיולוגי, המיומן בבדיקות שמיעה לתינוקות. אשמח לעמוד בקשר איתך, בהמשך. בינתיים כדאי לך להנות מהתינוק ולבצע את בדיקת השמיעה כדי לשלול בעיה בתחום זה. בברכה, פרידה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה