טיפול בליקויי דיבור באמצעות מכשירים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/12/2003 | 19:33 | מאת: קלרה

שלום, בני בן 4 בעל ליקויי דיבור. בשיחת ייעוץ עם קלינאית הוצע לי טופל באמצעות מכשירים למינהם לחיזוק שריר הלשון. האם הדבר מוכר ובעל הוכחות?

יש כל מיני גישות לנושא זה. לדעתי צריך לבדוק היטב את ]עילות הלשון והפרדת התנועה בין אברי הדיבור וכמו כן, לבדוק מה הן הקשיים המתגלים. לעתים תפקוד האכילה זורק אור רב על תפקודי אברי הדיבור וכן תירגולי לעיסה (כמו לעיסת מסטיק ואוכל קשה) מנבים תוצאות טיובות מבחינת תנועת אברי הפה. המכשירים הקיימים מנסים לעודד תחונה ותנועה של הלשון, לדעתי בנך צעיר למדי לשימוש במכשור זה וגרוע מזה, הוא יכול לפתח סלידה והמגע בפה. כמובן שדברי האמרים באופן כללי ואם הינך סומכת על הקלינאי ושיקול דעתי עליך לקבל ממנה את המידע הרלוונטי ולהחליט לאחר בירור לשביעות רצונך

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה