אי בליעת רוק ובעיות דיבור.

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

28/11/2003 | 04:16 | מאת: אורנה

שלום רב, אצל בני בן השלוש ושלושה חודשים, יש בעיות בהיגוי מילים.במקרים מסוימים קשה להבין את דבריו, בנוסף הוא לא בולע רוק. הוא נבדק במכון שמיעה ושמיעתו נמצאה תקינה. מהי עליחנו לעשות מאחר והתור לקלינאית תקשורת ארוך ועלינו לחכות כ- ארבעה חודשים. בתודה אורנה

האם בינך אוכל מוצקים, לועס אוכל קשה ונגמל ממוצץ או בקבוק? האם בהבטי התפתחות נוספים יש משהוא לציון? האם הוא נושם דרך הפה בעקר? האם נוחר בלילה? האם מקנח את האף? בכל מיקרה עליך לקבל הדרכה לדברים שניתן לעשות עד שיגיעה תורו לטיפול, וכדי שלא תמתיני ללא הדרכה (וגם כדי לאפשר מעקב) רצוי שקלינאי יראה אותו, לו להדרכה של פעם או פעמיים, כדי שיתנו לכם תוכנית עבודה, בינתיים, וכדי להעריך את הצורך בהתערבות ישירה או במעקב בלבד. תוכלו לפנות לקופ"ח בה הינכם מבוטחים לקבלת רשימה של קלינאים שעובדים איתם או באופן פרטי (ותדרשו השתתפות מהקופה) לקלינאי דרך אגודה קלינאי התקשורת ב 03-9217815 בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה