איבוד הקול

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/11/2003 | 12:39 | מאת: גל

אבי בן 50+ איבד ביום אחד את הקול שלו, הוא מסוגל לדבר מעט בקול חלש ושבור. הוא נבדק ומתברר שעל אחד המיתרים יש בצקת והשני רחוק ממנו. איך דבר כזה קורה פתאום? יש מה לעשות חוץ מלהמתין? - כמה זמן זה יכול לקחת? חשוב לציין שהוא מורה - ולכן הוא בבית כבר חודש!

אתה צודק בתחושה שתופעה כזאת לא מופיע ביום אחד, יחד עם זאת, קורה שיש ירידה כללית בכושר הפקת הקול ולכן נראה כאילו קרה משהו ביום אחד, אך למעשה זה לא כך. יחד עם זאת ישנם מצבים של אובדן קול, כמו במצב של מחלה, בצקת שמתלבשת על ירידה בתפקוד הקול ואולי העדר הקול קשור למצב בריאותי כללי. כדאי לקבל יעוץ מרופא אאג' ובנוסף לפנות לרופא כללי לביצוע בדיקות ובירור המצב הבריאותי הכללי. במידה ולא תמצא סיבה סבירה להעדר קוליות או לא יהיה שיפור במצבו, כדאי לפנות לקלינאי תקשורת לקבלת איבחו תפקודי ולטיפול קול, לפי הצורך. לידעתך, טיפול קול למורים מכוסה בסל השירותים וניתן במסגרת ביטוח הבריאות הממלכתי. אשמח לדעת על שינויים במצבו. באיחולי החלמה ובהצלחה

18/11/2003 | 19:51 | מאת: גל

אעדכן כשהוא יתחיל לדבר הוא כבר ממש מיואש הוא היה כבר אצל כמה רופאים וכולם אמרו לו שזה עניין של זמן ואין מה לעשות. אני אמליץ לו לפנות לקלינאי תקשורת תודה רבה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה