פגיעה הולכתית בשמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/11/2003 | 09:37 | מאת: א.

רציתי לדעת האם ניתן לברר את מקור הבעיה עצמה בפגיעה הולכתית בשמיעה (בעיה בעור התוף, באפרכסת, בשלושת העצמות של האוזן הפנימית וכו') או שלא ניתן לקבוע בוודאות את החלק הפגוע בתהליך השמיעה. ואם כן, האם ישנן דרכים לפתירת הבעיה, או לשיפורה, והאם הבעיה ההולכתית נובעת מפגם מבני באזור הפגוע

ישנם בדיקות שונות, בנוסף לבדיקה האוטוסקופית שרופא אאג' מבצע, המאפשרים למקד את מקור הנזק במערכת השמע, גם באוזן החיצונית ובתיכונה. פתרו הבעיה קשור לסיבה לפגיעה בשמיעה. במיקרים רבים ניתן לבצעה ניתוח (לתיקון הפגם בעור התוף או לאיחוי התפקוד של עצמות השמע, כולל החלת אחד מהם) רצוי לקבל עצה מרופא אאג' המתמחה בטיפול בשמיעה ובאוזניים, בעקר

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה