חיך שסוע

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/11/2003 | 14:39 | מאת: דן

תינוק בן שנה וחצי,9 חודשים לאחר ניתוח החיך(רך וקשה) נותח עכשיו -החדרת צינוריות לאוזניים בגלל נוזלים. מנתח א.א.ג אמר שהחיך האחורי מורחב מעט. מה הכוונה ? זה אמור להשפיע על התפתחות הדיבור?

תצטרך לשאול את הרופא על הכוונה של ההערה שלו. בעניין הדיבור, כן, יכול השפיע על גוון הקול ועוצמתה, לכן רצוי להיות המעקב אצל צוות חך השסוע במכרז הרפואי באו הוא נותח. האם בשתיה הכל בסדר? במידה ואין דלף דרך האף במהלך השתיה ניתן להניח שהחך פעיל והשאלה האם יהיה פעיל מספיק לעיצוב הקול?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה