ילד שלא מדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/11/2003 | 00:31 | מאת: לישח

שלום לכם, יש לי ילד בן ארבע וחצי, אנחנו גרים במשך שלוש שנים וחצי בארה"ב, והילד מגיל שנה הולך לגן שבו מדברים אנגלית. הילד הוא ילד רגיל, מוכשר וחכם, הוא משחק יפה עם ילדים שהוא מכיר (ילדים של חברים), משחק יפה עם אחותו הקטנה, ומדבר שוטף את שתי השפות (אנגלית ועברית) בבית. אז איפה הבעיה?? הילד אינו מדבר בגן, לפני מספר חודשים עברנו ממקום אחד לשני, ולכן הילד עבר למסגרת חדשה, בגן הקודם הילד לא היה מדבר עם הגננות ולא עם הילדים, למרות שבחודשים האחרונים חלה התקדמות, והילד היה כן מתקשר, אומנם מעט. בגן החדש הילד לא מדבר בכלל, ושוב חשוב לציין שהילד מדבר את השפה חלק, כאשר שאלתי את הילד אם לקחת אותו לגן אחר, הילד אמר "אני לא ידבר בשום גן". חשוב לציין שהדרך של הילד לתקשר עם הגננות זה, בכן ולא בהנהון הראש, ועם הילדים הוא רק מצחקק מידי פעם. איפה הבעיה? למה זה קורה? אולי משהו יכול להגיד לי איך אני יכולה לעזור לילד שלי, אשר נמצא בגן את רב שעות היום שלו, ולא מדבר??? תודה

הינך מתארת מצב של "שתיקה מתוך החלטה" לאתעם נקראת selective mutism/ ברקע יש אישיות מעט סגורה ולעתים פחד בפני קהל השומעים וחוסר בטחון בתגובות הסביבה. בספרות החדשה, בילדים מעט יותר גדולים, בגיל בית ספר, קושרים את התופעה לדיכאון ולפעמים בטיפול אצל פסיכיאטר, בסיוע של טיפול תרופתי והתנהגותי יש שיפור במצב. בנך עדיין צעיר לטיפול תרופתי כל שהוא, אך כדאי להתיעץ כבר עם פסיכולוג מומחה לגיל הרך אשר יוכל לכוון ולהדריך אותך. בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה