תקשורת בין בע"ח האם היא דומה לזו של האדם?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/11/2003 | 22:30 | מאת: סתם

האם בע"ח מתקשרים? כן הם מתקשרים כמו בני האדם אך רמת איכות התקשדורת שלהם קצת ירודה, .. התקשורת בין יצורים חיים: קליטת אותות התקשורת מבוססת בעיקר על "חמשת החושים": חוש הראייה: אחראי לקליטת מידע המועבר בצורה חזותית – צפייה והבנת מסרים המועברים באמצעות "שפת הגוף" או הבעות פנים. חוש השמיעה: אחראי לקליטת מידע המועבר באמצעות קולות וצלילים, כמו לדוגמה שפת הדיבור. בבעלי חיים מסוימים מוכרת גם תקשורת על קולית (או על-שמעית) המבוססת על קולות בעלי תדירות הגבוהה מתחום השמיעה של בני אדם. תקשורת מסוג זה מסייעת לבעלי חיים כגון ליוויתנים, ג'ירפות או דולפינים להתמצא במרחב ולתקשר ביניהם. בבעלי חיים אחרים מוכרת גם תקשורת תת קולית (או תת-שמעית) המבוססת על קולות בעלי תדירות הנמוכה מתחום השמיעה של בני אדם. תקשורת מסוג זה מסייעת לבעלי חיים כגון פילים, היפופוטמים, חרקים וצרצרים לתקשר ביניהם. חוש הריח – מפותח בעיקר אצל בעלי חיים שונים, כגון: כלבים, דבורים, חיות טרף, וכו'. חוש הטעם – מתרכז אצל האדם בחלקי הפה, כגון בלשון. חוש המישוש – המפותח אצל תינוקות נולדים, ואצל בעלי חיים ירודים.חינוך - מהורים לצאצאים. לדוגמה: העברת מידע דרך התקשורת: הנחלת מורשת (ניסיון חיים) - ממנהיגים לצעירי הקבוצה. מציאת מזון - מדבורה שמוצאת צוף לשאר הדבורים - צרכים קיומיים. אזעקה בפני אויב - קולות מצוקה. הגדרת אזור מחייה (טריטוריה) בסימני ריח - איילים, … החולד, בדפיקות על הקרקע בתוך המחילה שלו - להזהיר חולד אחר מפניו. חיזור - טווס הפורש נוצותיו לפני זוגתו בריקוד החיזור. הסוואה - השתלבות בצבעי הסביבה. חיקוי (התחפשות) - צבעים בולטים המסמנים שבעל החיים ארסי, או מציינים איבר רגיש שלא במקומו, כמו לדוגמא עיגול עין גדול וצבעוני על זנב דגים מסוימים.

מה השאלה? לידיעתך, בע"ח מתקשרים באותה צורה זה מאות שנים, ללא התקדמות למערכת סמלים מופשטת, ללא שינויים הנובעים מהשימוש בתקשורת וללא חשו הומור!!!! זו איננה שפה כמו אצל בני האדם אלה מערכת של תיקשורת מאד בסיסית.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה