לקלינאית תקשורת נעים מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/11/2003 | 03:19 | מאת: הילה

שלום נעים שמי הילה . יש לי שאלה: תמיד אני טועה בתאור של מה שאני מתכוונת לומר או לכתוב, ואז כולם לא מבינים למה התכוונתי . אני יודעת היטב ומבינה היטב מה אני מתכוונת. ואני רוצה להגיד (או לכתוב) את זה במילים בצורה כזו שזה יהיה מובן לקורא (או למאזין) אבל תמיד אני לא מצליחה לתאר את הדברים שאני רוצה לומר (או לכתוב) בצורה כזו שיבינו את הכוונה שלי ולכן תמיד לא מבינים את הדברים שאני כותבת (או אומרת). במוח שלי אני יודעת היטב למה אני אני מתכוונת, אבל אפילו כשאני מנסה לדבר את הדברים לעצמי, קשה לי להעלות את התיאור במילים אפילו בלב בפני עצמי. וזה קרה לי תמיד וקורה תמיד בכל דבר שאני רוצה או לא רוצה להגיד או לכתוב. אין לי חרדות , וגם לא בעיות קשב וריכוז וזה קורה בכל מצב נפשי אפשרי גם כשאני מודאגת, גם כשלא מודאגת, גם כשאני שמחה וגם כשאני עצובה, גם כשאני עירנית וגם כשאני עייפה ובכל מצב אחר. מבחינה נפשית מצבי מצויין. איך היית מתארת את הבעיה והאם יש בעיות שמתאימות לקושי שתיארתי בבקשה תעזרי לי .

כן, קוראים לזה התארגנות! נסי להיות מדוייקת ולא להסתבך במלל רב, נסי להגיע לנקודה העקרית ולא להתברבר סביב מה שהתכוונת לאומר, דוגמה לכך, מכתבך, לקח לך המון משפטים לשאול מה שרצית! מדובר על תחום הפרגמטיקה או שימוש בשפה שצריך למלא תנאים של שפה של מבוגר. אם הינך מעוניינת, פני לקלינאי תקשורת ותתיעצי

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה