בדיקת שמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

04/11/2003 | 00:34 | מאת: אמא מודאגת

לבתי בת ה-7 נערכה בדיקת שמיעה בביה"ס באמצעות אודיומיטר.נתגלה חשד ללקוי : לא הגיבה בתדרים 500 HZ,1000 HZ ו-2000 HZ.מה המשמעות ? האם יש מקום לדאגה ?

הבדיקה בביה"ס הינה בדיקת סינון בלבד, מטרת לאתר ילדים שמתעורר חשד בלבד בקשר לשמיעתם. הבדיקה מבוצעת על ידי אחיות שעברו השתלמות ספציפית לאיצור ילדים (זו איננה בדיקת שמיעה) משמעות התדרים שאינה הגיבה הינה שבמסגרת בדיקת הסינון לא הגיבה לתדרים בעוצמות שנבדקו, שהם משמעותיות לתיפקוד תקין, מבחינה שמיעתית, בכיתה. פני לרופא הילדים או אאג' ולאחר בדיקת נקיון ובריאות האוזניים דרשי הפניה לבדיקת שמיעה במכון אודיולוגי. לעתים מתגלים בבדיקות אלו ילדים עם קשיי שמיעה ולא דווקה עם לקוי שמיעתי מובהק. אל תוותרי על הבדיקה המקיפה אשר נמצאת במסגרת סל השירותים של הקופה! בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה