בירור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/11/2003 | 11:17 | מאת: רונן

שלום מה ההבדל בין דיספרקסיה שפתית(ורבלית) לאורלית ,איך בודקים כל אחת והאם יש השפעה של האורלית על השפתית. תודה

דיספרקציה פרושה קושי בתכנות פעילות, למעשה אין הפרדה ביניהם, במיוחד מכוון שמדובר על קושי בתיכנון - כנירא שהכוונה להבדל בין אירגון המילים במשפת (שפתי) לעומת אירגון אברי הדיבור בדיבור עצמו (פעילות הפה או אורלית) לא מקובל להבדיל ביניהן מכוון שקושי באירגון בה לביטוי בכל התפקודים, כולל אירגון הציור בדף, אירגון הפעילות לעזרה עצמית, כמו לבוש, אכילה וכו'.

דיספרקציה פרושה קושי בתכנות פעילות, למעשה אין הפרדה ביניהם, במיוחד מכוון שמדובר על קושי בתיכנון - כנירא שהכוונה להבדל בין אירגון המילים במשפט (שפתי) לעומת אירגון אברי הדיבור בדיבור עצמו (פעילות הפה או אורלית) לא מקובל להבדיל ביניהן מכוון שקושי באירגון בה לביטוי בכל התפקודים, כולל אירגון הציור בדף, אירגון הפעילות לעזרה עצמית, כמו לבוש, אכילה וכו'.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה