לפרידה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/10/2003 | 10:13 | מאת: ענבל

פרידה שלום אני כותבת לך שוב בקשר להתפתחות תינוקי בן ה10 חודשים.... שוחחנו בטלפון וגם דרך האתר רציתי לדעת האם את יכולה להנחות אותי דרך האתר איך ניתן לגרות את תינוקי לנופף לשלום, לעשות כפיים ולהצביע? תודה רבה

פשוט תדגימי לה, דברי אליה ואחזי בידה כדי שתדע שמדובר על היד שלה, ולא שלך. נסי גם מול מראה, שתוכל לראות את עצמה וגם אותך. בכל מיקרה, ילד זה כמו תוכנית חסכון.......... תפקידי ותכניסי וביום מין הימים, יצאה הקרן עם ריבית ד'ריבית. בהצלחה

26/10/2003 | 23:42 | מאת: ענבל

אני מאוד מעונינת לדעת: 1-איזה תחומים ופעילויות כוללת מודעות פונולוגית. 2-באיזה גיל מתחילים לעבוד עם הילד על תחום זה.ואיך?

26/10/2003 | 23:49 | מאת: לין

ילדי בן שנתיים, עדין לא מדבר(בעיקר יש לו מלמול) ,בדיקת שמיעה תקינה, כמובן שאלך לאבחון אצל קלינאית אבל בינתיים איך אני יכולה לעזור לו עד שיגיע התור שלי . אמא מודאגת.

27/10/2003 | 00:09 | מאת: אנונימית

לילדה שלי יש פגיעה מוחית כתוצאה ממחלה מטבולית ,כיום היא בת 4.5 שנים היא סובלת מאחור התפתחותי גדול. ובין השאר היא לא מדברת ולא הולכת. אנחנו משפחה מאוד תומכת. הילדה מקבלת טיפול אצל פיזוטרפיסט ילדים כבר הרבה זמן ואנחנו כן רואים שיפור אם כי איטי מאוד. מבחינת דיבור היא רק מוציאה כמה קולות שקשה להגיד שזה דיבור(אה.. מה.. ). אנחנו מבקרים אצל קלינאית תקשורת פרטית כבר שנתיים והילדה לא מתקדמת. בנוסף הילדה גם מקבלת טיפולי תקשורת בגן הטיפולי בו היא נמצאת, אבל הקלינאית בגן יותר עובדת על כיוון של תקשורת תומכת וחלופית(לוח תקשורת) לעומת הקלינאית הפרטית שעובדת על הפקה של דיבור באמצעות נסיון לחזק שרירי לשון ומרכיבים קוגנטיביים לרכישת שפה(כך היא הגדירה את זה) וזה לא מניב תוצאות. הקלינאית בגן בקשה מאתנו לדבר עם הפרטית שתעבוד גם היא על תקשורת תומכת כדי שנגיע כמה שיותר מהר לדרך תקשורת חלופית.היא אומרת שבגיל הזה ועם פגיעה מוחית קשה מאוד להאמין שהילדה תפתח שפה . עכשיו השאלות שלי הן 1- מה דעתך בנושא , האם כן צריך לדבר עם הקלינאית הפרטית כדי שהיא תשנה כיוון 2-האם את מכירה מקרים של ילדים שהתחילו לדבר בגיל 4.5 שנים 3- לאיזה תוצאות אני צריכה לצפות ואיך אני יכולה לעזור לילדה המתוקה שלי. אני מצטערת על המכתב הארוך ומקוה שתעזרי לי תודה רבה מראש

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה