תשובת בדיקות ברה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

21/10/2003 | 09:36 | מאת: ירון

שלום תינוק בן 16 חודש עם צינורית באוזן שמאל ,אוזן ימין ללא צינורית. כנראה גם עם נוזלים באוזניים,טופל באוגמנטין במשך שבוע עד לבדיקת הברה. מגיב לסביבה ולקריאה בשמו ועם עוד כמה מילים נוספות. בדיקת ברה לפני חצי שנה KHZ 1 שמאל 30 DB ימין 50DB CLICK 3KHZ שמאל 40DB ימין 40DB BONE 1KHZ שמאל 20DB ימין 20DB BONE 3KHZ שמאל 40DB ימין 35DB . בדיקה חדשה: I-III III-V I-V V III I 30DB 2.24 2.08 4.32 6.16 4.08 1.84 שמאל 30DB 2.16 2.22 4.38 6.28 4.06 1.90 ימין SN10 75dB HL 20/sec 1KHz Lt 10.2 msec 10.2 Rt Bone Conduction Click Lt 20dB Rt 20 dB סיכום: עדות לליקוי הולכתי קל דו-צדדי בתדרים הגבוהים בלבד שאלות 1.מה הכוונה בתדרים גבוהים בלבד, בדקו בכלל תדרים גבוהים של 3000 בבדיקה חדשה? 2.האם ליקוי שכזה בתדרים הגבוהים מצריך מכשיר שמיעה כשמדובר בתינוק בן 16 חודש שהתחיל לרכוש שפה וע"מ למנוע האטה בקצב התפתחות הדיבור, בגלל הבעיה בתדרים הגבוהים? 3.הדבר החשוב הוא איך התוצאה הנוכחית בהשוואה לבדיקת ברה קודמת ,האם יש שוני בין התוצאות ואם כן מה יכולה ליהיות הסיבה? 4.האם בעיית הנוזלים באוזניים תורמת לתוצאה שגוייה של בדיקת הברה . 5.האם יש כאן איזה חשש לבעיה עצבית? 6.האם בגילו צריך למשל לומר סבא?כי הוא קורא לסבא אבא ,וסבתא כלל לא אומר. תודה מראש וסליחה על השאלה הארוכה

1. טווח הפיזור של ההגאים בדיבור מגיעה עד 4000 בערך, על כן, חשיבות טווח בדיקת השמיעה, 3000 הינה תדירות ביניים ונבדקת בנפרד לפי הצורך. 2.אין צורך במכשיר שמיעה בתנאים אלו. 3.תתיעץ בעניין זה עם הרואפ והקלינאי - האם ההבדל הינו בגדר "הטעיית טווח הדגימה אן הבדל משמעותי מבחינה תפקודית. 4. שאל את הקלינאי שביצע את הבדיקה. 5. שאל את הקלינאי שביצע את הבדיקה 6. בגיל זה מותר לו להגיד מה שהוא יכול, ללא קשר לשמיעה. תזכור שלאחר שמצב הבריאותי טופל על ידי הרופא עדיין יש לבנך דרך ה"רגילה" להתפתחות שפה ותקשורת. חשוב לעקוב אחר הרכישה של שפה והשימוש בה ולהשוות להשגיו האישיים.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה