שיבושי הגיה בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/10/2003 | 14:45 | מאת: יעל

שלום, יש לי ילדה בת שנתיים ו - 7 חודשים. לאחרונה הסבו את תשומת ליבי כי היא מחליפה אותיות - במקום ת' היא אומרת ק' לדוגמא במקום תותים היא אומרת קוקים, במקום ד' היא אומרת ג' לדוגמא במקום גדול היא אומרת גגול וכמו כן משמיטה אותיות, לדוגמא במקום סבתא היא אומרת סקא. ראשית - האם יש מקום לבעיה שנית - מה ניתן לעשות אם בכלל או שזה אמור להסתדר עם הזמן

ביתך מעבירה את מיקום ההגאי לאחור, שם התופעה באנגלית backing, בעת אין מקום להתיחס, יש לה מטלות שפתיות אחרות ועדיין צעירה להתיחסות ספציפית להגה זה או אחר. דברו אליה נכון ואם התופעה לא מסתדרת מעצמה לקראת גיל 3 וחצי, ארבעה פנו לטיפול בהיגוי.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה