האם יש מקום לדאגה?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/10/2003 | 15:24 | מאת: שירי

בני בן 11 חודש, חמוד וחייכן, התפתחותו המוטורית תקינה, הוא כבר עומד בעצמו ללא עזרה. אך התפתחותו השפתית מדאיגה אותי. עד לפני כחודש ההברות היחידות שאמר הן כל מיני וראיציות של אה או וכו', לאחרונה החל לבטא קה, דה, גה, ולפני מס' ימים בה, בה. אך הוא אינו חוזר על כך הרבה ואינו מחקה - לא הברות שאנו אומרים לו ולא מחוות כגון כפיים או ביי ביי, כששואלים אותו איפה אור רק אם מדליקים את האור הוא יסתכל למעלה. כשנולד אמרו לנו בבדיקה התפתחותית של טיפת חלב שיש לו טונוס גבוה בגפים, אך המצב לא דרש טיפול כשפנינו להתפתחות הילד. מלבד זאת עשינו לו בדיקת שמיעה נוספת על הבדיקה בטיפת חלב אצל קלינאית תקשורת והבדיקה תקינה (ע"פ בקשתם). רק בגיל כ - 10 חודשים היה מסוגל לאכול אוכל מוצק בצורה טובה, עד אז לא היה לועס או בולע אותו אלא רק יורק. דיווחתי לרופא הילדים והוא אמר שאם אין חיקוי או "חוכמות ילדים" עד גיל שנה יש לפנות לאבחון קוגניטיבי בהתפתחות הילד. שאלתי היא האם יש מקום לדאגה, ואם לתינוק שהוא בשלב המילמול מבחינה שפתית צריכים להיות כבר חיקויי של מחוות גוף (כפיים וכו').

משהוא משגע את האמות ואת קורבן לתקשורת!!!! את מתארת ילד עם התפתחות תקינה, ודאגותיך נובעות מדאגה טבעית של אם ובאותה מידה מציפיות לא מציותיות לגבי התפתחות הילדים בכלל. יש שונות בין ילדים וגם בין בנים ובנות, זה את ודאי יודעת. בגיל שלוש מפסיק להיות משמשעותי באיזה גיל עשו מיני דברים מכוון שמרבית הילדים עושים את אותם הדברים, אלה כשיש סטיה משמשעותיתי מהנורמה, ולכן היעוץ המקצועי נחוץ. לתערי עם "פיצוץ המידע" על התפתחות הילדים שוכחים להגיד להורים שיש הבדלים גדולים בין ילדים והכי חשוב זה לראות מה הילד הספציפי משיג בתקופות שונות, האם יש התקדמות בהתפתחות, השגה של פעולות או מטלות שונות וסה"כ התפתחות (וכמעת לא משנה באיזה עיתוי, בתוך מסגרת של שלושה, ארבעה חודשים מהנורמה, לכל הכוונים) כלומר, ילד יכול מבצע מטךה מיסויימת בגיל 10 חודשים, ואחר יבצע אותה בגיל שנה וחודי, טשניהם נמצאים בתחום הנורמה. אם בנך מתפחת, מוסיף צלילים ומנשה לתקשר איתכם, מחייך ומגיד ונהנה וחברת אנשים אין להם מה לדאות. ביקרו הטיפות חלב, תבצעו את הבדיקות המקובלות לצייני התפתחות ותהנו מבנכם, בכל שלב על פי לוח הזמנים האישי שלו!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה