חיזוק השמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/10/2003 | 09:40 | מאת: א.

אני בן 18 ושמתי לב שבאוזן שמאל אני שומע יותר חזק (אם כי לא בהרבה) מאשר באוזן ימין. אני יודע שהמצב האופטימלי הוא שמיעה בעוצמה זהה בשתי האזניים, רציתי לדעת אם ישנן דרכים לשפר את השמיעה באזני הימנית. הירידה בשמיעה באוזן שמיעה מתבטאת בעיקר בתדרי 400MHZ ומעלה.

10/10/2003 | 09:41 | מאת: א.

400=4000 MHZ.

הבדל בין האוזניין יכול להיות "נורמלי" ולעתים ההבדל אינו מורגש, במיוחד בתדרים שציינתה (כמעת ואין צלילים בתדירות גבוה זו. כדאי לברר אצל רופא אאג' ולקשר בין הירידה בשמיעה (עם ישנה כזאת) לעומת מצב בריאות האוזן. בכל מיקרה, צריך לברר את הסיבה להבדל בין האוזניים. בגיל שלך יכוללהיות קשור בעקר בחשיה לרעש וירידה זו יכולה להוות התרעה לרגישות וסימן לצורך לשמור על שמיעתך, ע"י המנעות מחשיפה לרעש (מוזיקה רועשת, חשיפה לכלי ירי או רעש תעשייתי) גש לקלינאי תקשורת ולרופא אאג' וקבל אבחנה, תוכנית התערבות ובעקר תוכנית לשימור השמיעה.

10/10/2003 | 21:24 | מאת: א.

את הירידות בשמיעה באוזן ימין קלטו אצלי בבדיקת שמיעה בירפ"א ב', שזהו שלב הבדיקות הרפואיות לקורס טיס, כאשר בוצעה בדיקת שמיעה בחדר אטום עם אזניות אני מניח שאת יודעת במה מדובר. בכל מקרה מעולם לא הלכתי למסיבה, ואין לי חשיפה לרעשים ואני מאוד השתדלתי כל השנים האלה לא להיחשף לרעשים כי ידעתי שבעיית שמיעה פוסלת מקורס טיס ומכאן גם התסכול הרב שיש בי מפאת האירוניה שבדבר... בכל מקרה אני רוצה לדעת אם קיימת דרך טבעית לחיזוק השמיעה באוזן הימנית שלי ובאמת ביום ראשון יש לי בדיקת רופא אא"ג

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה