דיבור-תנוקת בת שנה וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/10/2003 | 22:22 | מאת: אורית

ביתי בת שנה וחמישה חודשים,היא מבינה כל מה שאומרים לה ומשתפת פעולה , אך לא מדברת. היא אומרת אבא ומדי פעם אמא ,תודה ומשהו שנשמע כמו "זה" וקח" אך מלבד זה כלום. לשמוע היא שומעת מצויין-עד גיל 8 חודשים היא היתה במעקב של מכון שמיעה בגלל שנולדה עם CMV. מה עושים?האם יש צורך לדאוג? היא תנוקת חייכנית,צוחקת בקול,רוקדת לצלילי מוסיקה,מרבה למחוא כפיים... אודה לתשובתך

בתכם נמצאת בתחום הנורמה ולפי תאורך אין מקום לדאגה. חשוב לגרות אותה לדיבור ובעקר תקשורת, לעודד אותה להשתמש גם במילים בודדות ובצלילים שיש להם כוונה תקשורתית. לתת לה אוכל מוצק שדורש לעיסה ובעקר לעקוב אחר בתפדמותה בפירקי זמן של שבועות וחודשים - האם היא מוסיפה מילה או צליל, כוונה או קול מכוון מדי שבוע, שבועיים. אם במהלך חודשיים לא תשמעו התקדמות או תוספות למבחר מילים תוכלו תמיד לפנות לקבלת יעוץ מקצועי, אך כעת מוקדם מדי. כשהיא תהיה "יותר גדולה" בגיל שנתיים ושלושה חודשים היא תוזמן לטיפות חלב לבדיקת סינוך בתקשורת. מבחן זה מאתר ילדים עם איחור קל ואם יש צורך האחות תפנה אותכם לאיבחון מורחב. כעת תהנו ממנה ותעודדו אותה לתקשור, בכל דרך. בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה