התפתחות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/10/2003 | 11:28 | מאת: ענבל

שלום יש לי תינוק בן 10 חודשים פעיל וערני , מבין כאשר שואלים היכן האור, אומר אבא ומה, משחק איתנו בקוקו, מאוד אוהב חיבוקים , סקרן, מבין כאשר אומרים לו לא. הוא אינו עושה שלום ואף לא מוחא כפיים קבעתי לו תור למכון להתפתחות הילד בעוד חודש בינתיים יש לי מספר שאלות קצרות: 1. האם מניסיונך זהו סימפטום לאוטיזם? 2. האם אי חיקוי כגון כפיים ושלום- משוייכים לנושא המוטוריקה או התקשורת? תודה

1, בשום פנים אין אלו סימפטומים לאוטיזם. 2. אי חיקוי יכול להיות קשור לאי רצון לחקות. יחד עם זאת תארת ילד שמתקשר יפה, מגיב לסביבה ואף למד מספר רוטינות, בנוסף למספר מילים. תרימי לו את היד כדי שידע באיזה איבר עליו לפעול כשאומרים שלום, וכך תלמדי אותו דברים נוספים. על פי תאורך אין צורך במכון להתפתחות הילד. תתיעצי עם אחות טיפות חלב באשר לצייני התפתחות מינימליים ותשמעי בקולה!

15/10/2003 | 08:42 | מאת: ענבל

שלום תודה על התשובה האם לדעתך במצב זה כדאי לפנות לקלינאית תקשורת? אם כן- האם תוכלי להמליץ לי בבקשה על קלינאית תקשורת טובה באזור כפר סבא שמתמחה בטיפול בגילאים אלו? [ אין לי שום בעיה לשלם באופן פרטי במידת הצורך] תודה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה