שמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/10/2003 | 11:17 | מאת: ירון

שלום לך תינוק בן 11 חודש בעיות נוזלים באוזניים קשות לאחר 2 ניתוחים צינוריות נפלו. 1.איך ניתן לזהות בעיות במנה עצמימי השמע תאי השערה באוזן ועצב השמע זאת ע"מ לקבוע את מידת לקות השמיעה.בדיקת CT הראתה מבנה תקין הבעיה שלא ניתן לערןך לו בדיקות שמיעה התנהגותיות כי הוא קטן וכל הזמן בוכה וגם מלא נוזלים ואז גם ברה לא ניתתן לעשות. 2.מהי בדיקת אימפידנס והאם מבוצעת בזמן הרדמה האם ניתן לשלבה עם הברה. 3.מהי בדיקת BSER האם בהרדמה האם ניתן בזמן ברה לעשות 4.מהי בדיקת AER האם בהרדמה האם ניתן לשלב יחד עם ברה. מיכיוון שלילד בעיות נוזלים חמורה ,וקשה לעשות בדיקת שמיעה התנהגותית עשו אחת והיה בשתי האוזניים 50 FF DB פעמיים וברה לא יתן תשובה מדויקת אזי נשקלת התאמת מכשיר שמיעה הקלינאית שבדקה אמרה שהוא לא שומע פעמון וצליל בתדר גבוה האם מכשיר שמיעה יעקוף את הנוזלים ויעזור בתדרים הגבוהים?

1. ניתן לעשות בדיקת BERA דרך BC. האם הילד הופנה למרכז רפואי מוכר, בביה"ח לביצוע הבדיקות והבירור השמיעתי? משדר הבריאות מנחה להפנות ילדים למרכזים רפואיים מוכרים כי שם יש ציוד, נגישות לצוות ונסיון במיקרים של ילדים קטנים. 2. באשר לסוגי בדיקות ומשמעותם התפקודים אליך לקבל מידע מהקלינאי והרופאה המעורבים בטיפול בינך. יש בדיקות מיוחדות אשר הינ אוביקטיביות ומבוצעות תחת הרדמה, לכן צריך רופא מרדים וצוות רפואי זמין. 3. ישנם סוגים שונים של מכשירי שמיעה, אם יש צורך בכך, (בשוב כדאי להבדק במרכז רפואי מוכר), צריך לשקול סוג של מכשיר, לעתים עקב נוזלים באוזניים אסור לסגור את תעלת השמע החיצונית ויש צורך במכשיר המוצמד לגולגולת (עם קשת ומאחורי האוזן). שמיעה בשדה פתוח של 50Db עדיין לא מחייבת מכשיר שמיעה ספציפי, במיוחד באוזניים עם נוזלים. לא יודעת היכן אתה מתגודד ומה הרקע והטיפול שבינך מקבל, אך רצוי לקבל מידע מהימן על מצבו לפני ההחלטה לגבי מכשיר שמיעה, ועם מכשיר אז במסגרת שמטפלת בילדים עם ליקויי שמיעה, כמו מיח"א (יש כזה בערים הראשיות בכל הארץ) רצוי גם להקפיד על מתן טיפול מונע ומעקב רפואי צמוד!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה